O blogu

Online generacija, (Inter)net generacija je generacija  koja uči, radi, istražuje, kupuje i zabavlja se uz podršku tehnologije, krstari Internetom i krstareći objedinjuje učenje i zabavu. Nema sumnje, nastupila su uzbudljiva i dinamična vremena za sve koji se bave obrazovanjem.

S obzirom da sam zaposlena u Ekonomskoj školi u Užicu, koja kao i sve druge škole ima posebnu ulogu i odgovornost u vaspitanju mladih, uvidela sam potrebu otvaranja naloga i pokretanja bloga као podrške nastavnom procesu. Na blogu planiram da  objavljujem tekstove i primere koje koristim u nastavi iz predmeta informatika. Usled nedostatka aktuelnih udžbenika mislim da će to olakšati rad kako učenika tako i nastavnika.

U obrаzovnom procesu sem nastavnika i primene sredstava, učestvuju i učenici kao komponenta koja nije konstantna, već veoma promenljiva. Tek u interakciji između nastavnika, kao organizatora didaktičkog procesa, i učenika, dolazi se do određenih rezultata. Rezultati se ne odnose samo na nivo nastave, već i na formiranje odnosa prema didaktičkom procesu i sticanju znanja, kao i razvijanju motivacije i stavova učenika u zajedničkom radu.

Umrežavanje računara radi razmene informacija nije dovoljno, samo po sebi, potrebno je povezati ljude koji udružuju svoje znanje i kreativnost.

Moderna koncepcija obrazovanja ne može se ostvariti bez informaciono komunikacione tehnologije. Upravo to saznanje treba da bude  temelj budućeg uspešnog obrazovanja u jednoj obrazovno vaspitnoj ustanovi.

Možda je fundamentalni princip u digitalnom dobu  ”Mislite u mrežama”  (McGovern)

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: